Rok 2016 – najúspešnejší v dvadsaťročnej histórii AK Danica Zvolen

Rok 2016 je pre AK Danica Zvolen hneď dvojnásobne jubilejný. V prvom prípade uplynulo už 20 rokov od založenia tohto vynikajúceho zvolenského atletického klubu a v druhom prípade je to aj životné jubileum jej zakladateľky a súčasnej šéf trénerky Mgr. Danici SOKOLÍKOVEJ. Záver roka však patrí bilancovaniu a to sa deje aj v atletike. Výsledky atlétov dosiahnuté s trénermi počas roka sú bodovo v rámci celej SR zosumarizované do tabuľky hodnotenia majstrovstiev SR a predostreté verejnosti k nahliadnutiu. To že sa v nich už niekoľko rokov objavuje aj zvolenský klub AK Danica berú jej „fandiči“ ako samozrejmosť. Za tým všetkým je však mnoho úsilia zo strany trénerov (Ján KOREŇ, Anna NÁRODOVÁ a Marián GRUĽA) ale aj „frflaní“ zo strany atlétov s dodatkami „Prečo práve tak veľké tréningové zaťaženie je potrebné a akurát dnes“. Mohli by sme však povedať „Komu sa nelení, tomu sa kov na krku leskne“ a v prípade atlétov AK Danica Zvolen to bolo po pretekoch na úrovni majstrovstiev SR či už v hale, alebo na dráhe povedané celkom až 11 krát. Najúspešnejším atlétom sa v tomto roku stal Radoslav FRANKO so zbierkou siedmych zlatých, strieborných a bronzových medailí.Zlatú medailu ešte pre klub získal Lukáš HRONČEK (momentálne AK Svetlošák B. Bystrica). Striebornou medailou sa pýši vrhač Martin MISTRÍK, noa bronzové kovy sa trblietali na krku u Romana RUMANA a Jakuba MIHAĽKA. Účasťami aj ostatných atlétov klubu na majstrovských pretekoch klub získal celkom 135 bodov čo je najviac v doterajšej histórii a tým si klub zabezpečil vynikajúce 26. miesto v rebríčku 83 hodnotených atletických klubov v SR.„Vo zvolenskej mládeži je určite zlatá olympijská budúcnosť“ vravieva trénerka SOKOLÍKOVÁ a preto sa klub venuje aj deťom – atlétom v detskej atletickej škôlke. Popri mládeži klub zastupujú aj atléti – veteráni. Medzi popredných okrem pretekajúcich trénerov patria aj Ladislav GOLIAN a Oľga HRADECKÁ, ktorý dosahujú vynikajúce výsledky na domácich a zahraničných pretekoch.

Je vidieť, že kde je vôľa, tak tam sa výsledky určite dostavia.

Celkom na záver asi dodať len, že toto „prianie“ dúfajme sa čoskoro splní v podobe atletického stánku pre zvolenských športu chtivých atlétov.

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.