MSR vo viacboji mladšieho žiactva, 12.6.2016

Mesiac jún je v atletike venovaný majstrovským pretekom a po M SR dorastu 11. júna 2016 v Dubnici nad Váhom nasledovali 12. júna 2016 na atletickom ovály v Trenčíne M SR mladších žiakov a žiačok vo viacbojoch.

Pochmúrne a daždivé nedeľné ráno vo Zvolene, ale slnečné a usmiate v Trenčíne, tak nejako sa hŕstka atlétov z AK Danica Zvolen zvítala s dejiskom šampionátu. Dvaja chlapci (FRANKO, MIHAĽKO) a tri dievčatá (PENIČKOVÁ, PODHRADSKÁ, FERIANCOVÁ) sa v tejto vekovej kategórii snažili dobyť medailové priečky v konkurencii sedemdesiatichtroch pretekárov z celého Slovenska. Veru darilo sa a Radoslav FRANKO na záver pretekov vystúpil na piedestál. Viacboj začínal behom na 60 m prek. kde sa umiestnil na šiestej priečke, nasledovala disciplína hod loptičkou, čo mu ale vôbec nevyšlo a celkovo klesol. V disciplíne beh na 60 m exceloval a  všetkým len chrbát ukázal. Výkon 08,09 s je jeho tohtoročné osobné maximum a znamenal posun na predné priečky v celkovom súčte bodov. Skokom do diaľky si to ešte vylepšil a výkonom 480 cm si upevnil priebežné prvé miesto. Posledná disciplína beh na 600 m, to je jeho nočná mora. Ani teraz to inak nebolo, beh bol utrápený, no znamenal, že aj keď nie zlatá, tak aspoň bronzová medaila bola získaná. Za prvým miestom zaostal o 201 bodov, škoda len toho behu. Svoj výkon v skoku do diaľky a medailovú zbierku si môže vylepšiť aj na medzinárodnom poli, keď 25. – 27. júna 2016 bude reprezentovať SR na „XII. International Children’s Athletics Games 2016“ konané v Poľskom meste Lowicz. Z AK Danica Zvolen je to ďalší nádejný atlét, ktorý môže reprezentovať svoje mesto a vlasť na medzinárodnej úrovni. Škoda len, že aj takýto nádejný atlét pre svoje budúce napredovanie v neskoršom veku bude nútený opustiť svoj materský klub a tým uberať mesto o zviditeľňovanie sa vo svete a na Slovensku a to len preto, že atléti nemajú k dispozícii jednu kvalitnú 400 m tartanovú dráhu. Pritom 400 m dráha aj keď škvárová bola, no zrušila sa pre výstavbu futbalových tribún, žiaľ bez náhrady. (povedali trénerka p. Sokolíková a tréner p. Koreň)

Jakub Mihaľko sa umiestnil na 9. mieste výkonom 1942 bodov. V kategórii dievčat pretekali z nášho klubu 3 pretekárky. Paulína Peničková sa umiestnila na 35. mieste výkonom 1300 bodov, Alena Feriancová výkonom 915 bodov obsadila 39. priečku a Sára Podhradská s 915 bodmi obsadila 40. miesto.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.