5.ročník o pohár Slávie TU Košice vo viacbojoch, Košice, 1.5.2018

Celú výpravu AK Danica Zvolen tvorilo 16-násť ľudí. Bol krásny, slnečný, prvomájový deň, asi 26°C a súťažilo sa na tartanovom povrchu 400m atletického oválu v Košiciach. Medzinárodné preteky Slávie TU vo viacbojoch a hodoch v Košiciach, začali už o 09:00. Celá zostava pretekárov zložená so siedmych statočných, menovite: Paulína Peničková, Liliana Primusová, Tamara Danková, Tomáš Franko,Timon Sirota, Tatiana Trnková a Ľubica Bošeľová, sa dostavila na štart iba 10 minút pred samotným začiatkom súťaže. Nedostatok času na rozcvičku, im však nezabránilo podať úžasné výkony vo viacerých disciplínach a kategóriách. Ešte pred začatím prvých disciplín, mi povedal Tamarkin ocino. „Niekto z obecenstva sa pýtal, že kto sú tí v belasých dresoch. Iný mu odpovedal. Tí sú zo Zvolena, to je nič“. Poďme sa teda pozrieť nato, ako sa toto „nič“, presadilo na týchto pekne zorganizovaných pretekoch. 3 zo 7 pretekárov AK Danica Zvolen získali na tomto, už 5. ročníku pretekov cenné medaile. Zvyšní 4 pretekári, sa umiestnili na pekných, aj keď nebodovaných miestach. Takže žiadne „nič“ sa nekonalo, ba priam naopak – všetci by mali vedieť, že tí belasí, sú zo Zvolena a diktujú tempo.

Medailisti:

Liliana Primusová, pretekajúca za prípravku dievčat skončila suverénne na 1. mieste a to s celkovým počtom bodov 1453. Prvá v hode kriketkou nedala svojim súperkám žiadnu šancu, keď ich prekonala v priemere o viac ako 10 metrov a to vzdialenosťou 20,38m. Prvá v behu na 400m s časom 1:24,7, kde zvíťazila taktikou, štart-cieľ. Prvá v skoku do diaľky, kde posledným skokom prekonala vzdialenosť 345cm. A druhá na 60m, kde podľahla domácej pretekárke TU Slávie Košice Barbore Géciovej, avšak iba o 0,13 sekundy, s časom 10,69s.
Tomáš Franko, v kategórii najmladší žiaci získal taktiež krásne 1. miesto. V disciplíne 60m s výkonom 9,72 skončil na prvom mieste, skok do diaľky a výkon 389 cm zaručil priebežné prvé miesto. Hod kriketkou celkom nevyšiel a výkon 21,27 stačil na tretie miesto v tejto disciplíne. No záverečný beh na 600m a výkon 2:03,41 min. zaručil zaslúžené celkové prvé miesto.
Paulína Peničková, najstaršia z trojice medailistov získala krásne 3.miesto v kategórii mladšie žiačky. Výkon 8,88 na 60m, 399cm skok do diaľky, 29,34 m hod kriketovou loptičkou a čas 2:05,5 v behu na 600m po sčítaní bodov súčtom 1654 skončila na krásnom 3.mieste.

Musím konštatovať, že pri vyhlasovaní výsledkov AK Danica vždy zožala najväčší aplauz. Ten bol spôsobený bezprostredným fandením kamarátov a rodičov z tímu. Fandenie však nebolo limitované iba na odovzdávanie ocenení. Celý tím, počas celého dňa preukazoval veľkú súdržnosť, navzájom sa všetci podporovali a držali si palce. Bolo úžasné sledovať ako deti podporovali jedno druhé —- tímový duch na naozaj nedal prehliadnuť. A o to vlastne ide – byť v kolektíve, hýbať sa, mať rád a tešiť sa. Snáď môžem povedať za celý klub, že v duchu „všetci za všetkých a všetci za jedného“ sa tešíme na ďalšie preteky už v sobotu 5.5.2018 v Dubnici nad Váhom. Športu zdar.

Michal

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.