Náš prvý majster Slovenska z haly 2018

Vyvrcholením halovej sezóny v atletike starších žiakov boli Majstrovstvá SR, ktoré sa konali dňa 3.3.2018 v športovej hale Elán v Bratislave.
Medzi najlepšími atlétmi z celého Slovenska súťažili aj mladí atléti z AK Danica Zvolen, Jakub Mihaľko, Radoslav Franko a Sára Podhradská, ktorá sa aj napriek mladšiemu veku odhodlala zmerať si svoje sily so staršími súperkami. Ako prvý sa na štarte predstavil Jakub Mihaľko v rozbehoch na 60 m prekážky, kde s vylepšeným osobným rekordom 8,94 sekundy postúpil z druhého miesta do finále. V samotnom dramatickom finále opäť zlepšil svoje maximum na čas 8,84 sekundy, čo mu po bronzovej medaile z minuloročných majstrovstiev SR, prinieslo medailu zlatú a titul Majstra SR v kategórii starších žiakov. V nasledujúcej disciplíne, skok do diaľky, si opäť zlepšil svoj osobný rekord s výkonom 534 cm a umiestnil sa na celkovom 6. mieste. Vo svojej záverečnej disciplíne, behu na 800m, sa mu znova podarilo pokoriť osobný rekord s časom 02:16,07 a po náročnom dni získať pre AK Danica Zvolen bronzovú medailu. Ako ďalší z úspešných pretekárov AK Danica Zvolen sa na Majstrovstvách SR predstavil Radoslav Franko. V disciplínach skok do diaľky s výkonom 503 cm a beh na 150 m s výkonom 18,54 sekundy, v silnej konkurencii, obsadil pekné 9. miesto. Vo vrhu guľou s výkonom 13,50 m obsadil výborné 4. miesto. Najmladšia atlétka výpravy AK Danica Zvolen, Sára Podhradská sa v konkurencii starších pretekárok predstavila vo vrhu guľou a v behu na 60 m prekážok, kde aj napriek vekovému rozdielu si s časom 11,85 sekundy zlepšila svoje maximum. Svoje celoročné úsilie v náročnej príprave mladí atléti AK Danica Zvolen úspešne zúročili na tohoročných Majstrovstvách SR a domov sa opäť vrátili s medailami a jedným titulom Majstra SR.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.