Družstvo st. žiakov sa prebojovalo do finále MSR v atletike

Atletická sezóna sa pomaly končí a zostávajú už len cezpoľné behy, avšak na dráhe zostáva ešte jeden veľký súboj a to Majstrovstvá SR družstiev starších žiakov a žiačok. Na toto prestížne podujatie postupujú dve víťazné družstvá z jednotlivých atletických oblastí v SR (AZB, ZsAZ, SsAZ, VsAZ) a keďže družstvo starších žiakov AK Danica Zvolen vyhrala všetky svoje oblastné kolá a stala sa absolútnym víťazom v stredoslovenskej atletickej oblasti, tým pádom môže bojovať o uznávaný titul majstra SR v družstvách starších žiakov a to už 7. októbra 2017 v Dubnici nad Váhom. Víťazné družstvo v zložení Erik ŠIMEK, Tomáš PALAJ, Jakub MIHAĽKO, Radoslav FRANKO, Igor GALLAY, Ján MELICHERČÍK, Michal MISTRÍK s dvoma hosťujúcimi atlétmi zo Žiaru nad Hronom – Adam HRIŇ a Matej HUDEC doplnia na vrcholné podujatie ešte štyria mladí nádejní atléti z atletickej škôlky, ktorá pôsobí pri atletickom klube AK Danica Zvolen. „Verím, že chalani zabojujú a prinesú tú najcennejšiu trofej, aj keď súperi sú veľmi silní, najmä z TJ Olympia Galanta“ – skonštatovala trénerka Sokolíková.

Už rozbehnutí chalani – starší žiaci absolvovali 16.-17. septembra 2017 v Nových Zámkoch ešte M-SR jednotlivcov. V týchto pretekoch však už bojoval každý sám za seba, nie len so súpermi z iných klubov, ale bojovali aj proti „kámošovi“ z vlastného klubu. Za veľmi sychravého počasia s hustým lejakom dokázali niekedy priam nemožné. Na tretí stupienok víťazov a to hneď dvakrát (hod kladivom, hod diskom) sa postavil Igor GALLAY, jedno druhé miesto si v hode diskom vybojoval aj Radoslav FRANKO.Ostatní atléti z AK Danica Zvolen sa umiestnili na bodovaným miestach.

Minulý víkend 24. septembra 2017 mali na atletickej osem dráhovke TU Košice svoje meranie síl aj mladí viacbojári a viacbojárky. Keďže sa jednalo o preteky pre ročníky 2004 – 2005, tak atletická škôlka AK Danica Zvolen neváhala, veď ju navštevujú talentovaní športovci a nominovala svojich mladých a nádejných atlétov. Z troch dievčat Paulína PENIČKOVÁ, Andrea JANČOVÁ a Tamara DANKOVÁ(2007) a jedného chlapca Timotej SIROTA(2006) si najlepšie umiestnením počínal práve Timo, keď sa umiestnil na peknom 9. mieste. Bodovo však dominovala Paulína, keď v konkurencii 35 súperiek získala až 1842 bodov (pretekárka na prvom mieste získala 2522 bodov), čo však stačilo len na 14. miesto.

„Všetka česť všetkým našim atlétom za dosiahnuté výborné výkony – povedal tréner Koreň uspokojivo.

„Ak všetci atléti vydržia trénovať v našich skromných podmienkach a to ešte stále bez vytúženej tartanovej dráhy tu vo Zvolene a nenechajú sa zlákať klubmi z neďalekého mesta pod Urpínom, kde však tartan je, tak určite budú môcť byť na nich pyšní všetci obyvatelia mesta Zvolen“ – dodal na záver tréner Koreň.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.