Svetový deň atletiky

Atletický klub Danica Zvolen je dobrovoľným združením občanov, ktorí v ňom vykonávajú záujmovú činnosť v telesnej výchove a športe. Jeho poslaním je uspokojovať mnohostranné záujmy a záľuby najmä mládeže a žiakov v oblasti telesnej kultúry, vytvárať podmienky na upevňovanie ich zdravia, zvyšovať telesnú a duševnú zdatnosť, športovú výkonnosť, ďalej  organizovať a riadiť domáce i medzinárodné preteky na území Slovenskej republiky. Toľko dlhá definícia, ktorá charakterizuje tento športový klub na území mesta Zvolen. A aby nebolo len pri slovách, tak v spolupráci s mestom Zvolen, Gymnáziom Ľ. Štúra a so Slovenským atletickým zväzom, zorganizovali v rámci Svetového dňa atletiky dňa 11. mája 2016 pre stredné školy nachádzajúce sa v meste Zvolen, súťaž v skoku do diaľky. Doskočisko a materiálnu podporu poskytlo vo svojich priestoroch gymnázium, ktoré na deň pretekov všetko pripravilo, vyčlenená technická čata netrpezlivo čakala a pretekári samozrejme tiež nechýbali. Pretekov sa zúčastnilo 23 chlapcov a 5 dievčat. U chlapcov si najlepšie počínal Dominik KOHÚT zo SOŠ drevárskej výkonom 506 cm. U dievčat si prvé miesto odniesla domáca súťažiaca Michaela MATTOVÁ z gymnázia Ľ. Štúra keď doskočila do vzdialenosti 434 cm.

Aby nesúťažili len študenti, AK Danica v spolupráci s mestom Zvolen a SAZom zorganizovali dňa 12. mája 2016 pre žiakov I. stupňa základných škôl súbor súťaží v rámci detskej atletiky. Súťaž zahrňovala skok do diaľky z miesta, prekážkovú dráhu, hod loptičkou na cieľ, beh cez frekvenčný rebrík a odhod lopty z kolien. Jednotlivé družstvá boli vytvorené zo základných škôl mesta Zvolen zložených zo štyroch chlapcov a štyroch dievčat. Najlepšie si počínali žiaci zo Základnej školy M. Rázusa a to konkrétne družstvo „A“. Druhí skončili žiaci a žiačky zo Základnej školy J. Alexyho a tretie miesto patrilo znova ZŠ M. Rázusa, ale už družstvu „B“.

Veríme že týmto klub vytvoril a prebudil záujem širokej verejnosti, ale hlavne detí a mládeže o zdravý životný štýl a rozvíjanie si svojich schopností na poli atletiky. Radi ich privítame v našom klube ako členov, ktorí si môžu svoje schopnosti ďalej rozvíjať a merať ich zo súpermi na jednotlivých súťažiach organizovaných SAZom – povedali trénerka SOKOLÍKOVÁ a tréner KOREŇ.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.