HM SR mladšieho žiactva, 5.3.2016, Bratislava

Dva tituly MAJSTROV SR, jedno druhé a dve tretie miesta pre AK Danica Zvolen

Ako posledné halové majstrovstvá SR privítala v dňoch 5. a 6. marca 2016 Bratislavská športová hala Elán mladších žiakov a dorast. Bolo to vyvrcholenie halovej atletickej sezóny týchto dvoch kategórií a zúčastnili sa ho najlepší pretekári z celého Slovenska. Keďže aj Zvolen má vynikajúcich atlétov, tak na týchto prestížnych pretekoch nesmeli chýbať ani atléti z AK Danica Zvolen. Svojimi doterajšími výbornými výsledkami si medzi mladšími žiakmi a žiačkami účasť vybojovali Radoslav FRANKO, Jakub MIHAĽKO, Paulína PENIČKOVÁ, Alena FERIANCOVÁ a Sára PODHRADSKÁ, na okúsenie atmosféry vrcholných pretekov si svojou usilovnosťou počas tréningov miesto zaslúžili aj Tomáš FRANKO a Matej BLAŠKO. V nedeľu nás v doraste reprezentovali Lukáš HRONČEK, Martin MISTRÍK a Roman RUMAN.

Jakub MIHAĽKO v disciplíne 60 m prek. dosiahol svoje tohtoročné osobné maximum a časom 10,80 s obsadil 3. miesto. Prvá medaila pre AK Danica Zvolen bola už na svete. Nasledoval beh na 150 m, kde podľa tabuliek bol favoritom Radoslav FRANKO, odrazilo sa to troška na jeho nervóznom nástupe na štartovú čiaru, ale od výstrelu nedal súperom šancu a vynikajúcim časom ako jediný pod dvadsať sekúnd si vytvoril halový osobák časom 19,88 s a tým majstrovský titul putoval do Zvolena. Druhá medaila pre AK Danica Zvolen bola na krku. V disciplíne 300 m mu predchádzajúci čas na 150 m predpovedal medailovú šancu, ktorú ako sa patrí aj dostatočne využil, škoda len že bol v druhom rozbehu a nemal „ťahúňa“. Časom 44,88 s obsadil 2. miesto a to už tretiu medailu sme mali doma. Štvrtú medailu pre AK Danica Zvolen z 3. miesta zabezpečil ako inak, znova Radoslav FRANKO vo vrhu guľou výkonom 11,58 m. Pekne si to teda pred meninami osladil medailami. Druhý deň štartovali dorastenci a aj tu sme mali medailové ambície v osobe Lukáša HRONČEKA. Štartoval v disciplíne 1500 m a jednoduchým slovom povedané VYHRAL. Časom 04:10,37 s získal pre AK Danicu Zvolen druhý majstrovský titul a zároveň piatu medailu.

To že AK Danica Zvolen vychováva kvalitných atlétov svedčí aj fakt že bývalí odchovanci klubu Lukáš KOREŇ a Maroš VARGA, teraz vo farbách ŠK Športové Osemročné Gymnázium Nitra sa na týchto majstrovstvách tiež zviditeľnili. Lukáš KOREŇ tesne len o 00,04 s prišiel na 400 m trati o titul majstra a skončil na 2. mieste, na 200 trati obsadil rovnako 2. miesto, ale v štafete 4×200 m to dotiahol už na zlatú medailu. Maroš VARGA v disciplíne 60 m prek. skončil na 5. mieste.

Je vidno, že aj napriek nedostatočným podmienkam pre kvalitný tréning je vôľa atlétov silná a majú veľkú snahu dosahovať vynikajúce výsledky a tým zviditeľňovať svoje mesto po celej SR.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.