Halová sezóna napreduje

Halová atletická sezóna je v plnom prúde a Bratislavská hala Elán zažila cez víkend hneď dve majstrovské súťaže. V sobotu 14. februára 2015 to boli najprv halové majstrovstvá SR juniorov a následne v nedeľu 15. februára 2015 zase halové majstrovstvá SR starších žiakov.

Na prvých pretekoch AK Danicu Zvolen reprezentovali dvaja juniori. Adrián SANTORIS si zmeral sily v disciplíne 800 m a Monika KYSEĽOVÁ v disciplíne vrh 4 kg guľou. Obaja podali maximum, no ani u jedného to nestačilo na medailové umiestnenie. Tak ako Adrián si výkonom 2:08,62 s vytvoril v disciplíne 800 m nový osobák, ktoré stačilo na 5. miesto, tak aj Monika si vytvorila nový tohtoročný osobák výkonom 9,73 m a to sa trápila s menším zranením, žial bolo to len na štvrté miesto. Na skusy medzi juniorov sa vybrali aj dvaja dorastenci Martin MISTRÍKMaroš VARGA, ktorých majstrovstvá ešte len čakajú na konci mesiaca február.

Nedeľa sa niesla od začiatku v slnenčnom duchu, pretože sme mali na štartovej čiare obhajcu majstrovského titulu v disciplíne 1500 m Lukáša HRONČEKA. Že to bol pretek veľmi náročný dokazuje aj fakt, že medzi prvým a druhým miestom bol rozdiel len neuveriteľných 0:00,01 s. Lukášvýkonom 4:37,34 s obsadil napokon krásne 2. miesto. Zastúpenie sme mali aj v disciplíne 60 m prek., kde nás reprezentovali Denis FRANKA a ešte len mladší žiak Erik ŠIMEK. Denis výkonom 10,93 s obsadil vo finále pekné 7. miesto a Erik výkonom 12,43 s obsadil celkovo 9. miesto. V tejto kategórii AK Danicu Zvolen reprezentovali tiež vekom len mladší žiaci Ján MELICHERČÍKRadoslav FRANKO. Chýbajúca ostrielanosť a ich neskúsenosť im nedala šancu sa ešte presadiť v individuálnych disciplínach, hádam budúci rok to bude oveľa lepšie. Obsadili sme ale ešte 9. miesto v štafete 4×200 m v zložení FRANKA, FRANKO, MELICHERČÍK, HRONČEK. Na konci mesiaca február nás čakajú ešte halové majstrovstvá dorastencov a veteránov, kde sa svojimi výsledkami určite zviditeľníme a tým prispejeme ku kladnej propagácii ZVOLENSKEJ ATLETIKY.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.